Tokokärpänen

muusiseuruu

Mua on puraissut tokokärpänen! Käytiin kaksi maanantaita treenaamassa Pekka Korrin opissa ja saatiin taas mielettömästi lisää vinkkejä ja motivaatiota treenaamiseen.

Ensimmäisellä treenikerralla halusin käydä läpi luoksetuloa. Ongelmana on se, että Muusi jää istumaan hyvin uneliaan näköisenä eikä juokse täyttä vauhtia sivulle. Joinakin kertoina jos saadaan alkuvauhti hyväksi, lopussa Muusi hidastaa ja vaihtaa askellajia näkyvästi. Haluaisin, että Muusilla olisi hyvä draivi alusta lähtien ja se juoksisi hidastamatta suoraan sivulle. Lähdettiin korjaamaan ongelmaa neljän erilaisen treenin avulla, joita ei aikaisemmin oltu tehty:

  1. Kisamainen jättö istumaan, sitten muutama askel jonka jälkeen vapautetaan koira juoksemaan palkalle.
  2. Kisamainen jättö istumaan, muutama askel ja vapautetaan koira juoksemaan edessä oleva kartio, jonka jälkeen palkka.
  3. Koko kentän luoksetulo, jättö kisamaisesti, sitten kutsu ja kun koira täydessä vauhdissa, saa juosta suoraan palkalle
  4. Avustaja pitää kiinni koirasta, ohjaaja leikkii lelulla ja menee 15 metrin päähän, sitten seisahtuu ja kutsuu luokse. Koira saa juosta täysillä palkalle.

Muusi vastasi näihin treeneihin hyvin ja saatiinkin kotiläksyksi jatkaa niitä seuraavan viikon ajan. Toisella treenikerralla palasimme katsomaan, miten oltiin edistytty. Tehtiin myös ruutua ja seuruuta.

Luoksetulo oli jo viikon aikana parantunut huomattavasti. Muusi jäi valppaana istumaan ja sillä oli selkeästi halu lähteä juoksemaan. Se juoksi nyt paljon kovempaa koko matkan. Pientä hidastelua esiintyi edelleen lopussa ja pohdimmekin, että se saattaa paljolti johtua palkan odotuksesta. Muusi tietää sivulle tullessaan, että pian tulee palkka, jonka seurauksena se jumittuu ja vauhti hidastuu. Pekka halusi, että sovelletaan tähän targettia ja naksutinta, jota käytetään paljon avustajakoiria koulutettaessa. Minä seisoin mattotargetin vieressä ja kutsuin sivulle ja heti oikean paikan ottamisesta tuli naks + nami monta kertaa putkeen. Sitten siirrettiin koira kauemmaksi ja aloitettiin alusta. Muutamien toistojen jälkeen alkoi selvästi näkyä rentoutta Muusissa ja vauhti sivulletuloon nopeutui. Tämäkin jäi meille kotiläksyksi.

Toisena juttuna katsottiin ruutua. Opetin sen (monien vastustuksesta huolimatta) naksuttimella kolmella treenikerralla kotipihalla. Annoin Muusin tarjota paikkaa ruudussa keskelle ja taakse. Sen piti kaikista kulmista osata hakeutua oikealle paikalle ja juoksin aina palkkaamaan sen sinne. Tämä tekniikka toimi Muusille tosi hyvin, kahden treenikerran jälkeen se ymmärsi mistä on kysymys ja alkoi hakeutua ruudussa aina oikeaan paikkaan. Kolmannella treenikerralla kokeiltiin vaihdella eri etäisyyksiltä lähetystä ja edelleen Muusi haki aina oikein. Jos se jäi liian eteen, odotin vain hetken, jonka jälkeen se tarjosi paikkaa taaksepäin. Pekan kanssa katsottiin, että homma toimii edelleen uudessa paikassa ja kyllähän se toimi! JEE!

Lopuksi tehtiin vielä seuruuta. Sanoin, että meidän ongelma on ollut aiemmin vireen lasku ja sen seurauksena pään roikkuminen ja haahuilu. Nyt kuitenkin sain huomata, että ongelmaa ei enää esiintynyt, vaikka tehtiin selvästi pidempää pätkää kuin koskaan aiemmin. Kokeiltiin myös sivuttaisaskelia ja peruuttamista, molemmat sujuivat hienosti. Oli niin mahtavaa huomata, että olen osannut kiinnittää seuruussa oikeisiin asioihin huomiota ja saanut parannettua sitä huomattavasti. Vielä on tekemistä täyskäännöksissä ja oikealla käännöksissä, joissa varsinkin alussa Muusi helposti ajautuu hieman liian kauas.

Pekan mielestä Muusia pitää treenata kokoajan tähtäimessä erikoisvoittajaluokka. Minun hieno pieni! ❤

Tekisi heti mieli lähteä tekemään vähän tokoa takapihalle, taidanpa mennä! Onneksi lauantaina päästään taas huippuoppiin, kun nuorten koirien tokoringin koulutuspäivä järjestetään Strömforsin koiraurheilukeskuksessa, jihuu.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s