Ihana kamala agility

Muusi on nyt 14kk. Sen kanssa agilityn tekeminen on maailman siisteintä!

Ollaan treenattu kesä itsenäisesti, välillä käyden ohjatuissa treeneissä hakemassa lisää neuvoja ja uusia haasteita. Muusille helpointa on aina ollut irtoaminen ja estefokus. Vastapainona vaikeinta sitten ohjaajan lähellä tekeminen.

Ohjatuissa treeneissä ollaan tehty suoraviivaisia 10-15 esteen ratoja höystettynä muutamilla teknisillä pätkillä. Itsenäisesti ollaan treenattu esteosaamista, erilaisia ohjauksia, hyppäämistä ja kääntymistä.

Esteistä vielä  A ja kepit ovat kokonaan opettamatta, puomi ollaan aloitettu kesällä. Keinu ja rengas ovat niiin hienot.

Puomia aloitin opettamaan juoksarina Trkmanin menetelmällä, mutta se ei meille sopinut. Pallon heitto aiheutti jokaisella kerralla ison loikan ja sitten taas namikipolle ei tullut täyttä vauhtia. Loppuvaiheessa Muusi kyllä yritti ja juoksi hyvin sekä suurimman osan ajasta osui kontaktille, mutta jollakin tavalla minua häiritsi se, etten tiennyt ymmärtääkö se oikeasti miltä sitä halutaan.Trkmanin menetelmässä itselleni vaikeinta oli se, että palkkaamisen kriteerit olivat epäselvät. Minä haluan palkata koiraa silloin kun se tekee oikein, en silloin kun se tekee sinne päin. Päästiin tekemään ihan täysikorkeaa puomiakin, mutta päätin silti nyt syyskuussa aloittaa koko homman alusta. Tarjoamisen kautta opetettu koira osaa ajatella ja itse tarjota toimintaa, joten päätin aloittaa treenit uudestaan lainaan saamallani namimaatilla ja matolla. Tällä hetkellä projekti näyttää erittäin lupaavalta!! 🙂

Laitan projektista lisää videoita ja sepostusta sen edetessä, tällä hetkellä ollaan vasta vaiheessa, jossa mattotargetti on maassa olevan lankun päällä. Seuraavaksi siirrytään juoksemaan pöydän päältä.

Eilisen Maiju K:n treeneistä seuraavia ajatuksia treenattavaksi:

  • vinot hypyt, takaa vai edestä; selkeä ohjaus
  • vippaus
  • ”tässä” käsky vs. ”Muusi” käsky
  • leijeröinti kovasta vauhdista suoralla
  • lähetys hypylle sivusta tarkoittaa ”nyt tapahtuu jotain, kokoa ennen hyppyä”

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s