Ihka ensimmäinen tokokoe

img_8025

Voi että mä olen fiiliksissä! Osallistuttiin 18.9. meille molemmille ensimmäiseen tokokokeeseen. Jännitti niin paljon, etten pystynyt syödä aamulla.

Ilmoittautumisen ja odottelun jälkeen alkoi paikkikset. Osallistujia ALO-luokassa oli yhteensä 13 ja meidän numero oli 11, niinpä oltiin paikkiksissa kolmannessa ryhmässä. Jännitti ihan hirveästi, mutta luotin kuitenkin 100% Muusiin ja siihen, että se osaa tuon homman. Muusi meni hienosti käskystä maahan, eikä kuunnellut muita. Koko paikkamakuun se pysyi samassa asennossa, hiljaa ja katsoi tarkkaavaisena mua kohti. Minuutti tuntui pitkältä ajalta, varsinkin kun Muusin vieressä oleva koira nousi istumaan ja alkoi kiinnostuneesti katsella ympärilleen, että josko tästä lähtisi. Kaikki pysyivät kuitenkin paikallaan ja minuutti saatiin kulumaan. Istumaan nostoissa Muusi nousi ripeäsi omalla käskyllä eikä kuunnellut muita.

Paikkisten jälkeen odottelu tuntui ihan kauhealta ja jännitti vielä enemmän kuin alussa. Numero 9 aikoihin lähdin virittelemään Muusia, otin muutaman vauhti luoksetulon, muutaman askeleen seuraamista ja super palkan. Muusi oli innoissaan ja lähdin luottavaisin mielin kehään.

Luoksetulo oli ensimmäinen liike. Haastava sen takia, että ensimmäisessä liikkeessä Muusin vire ei aina ole tarpeeksi hyvä kun on joutunut hetken odotella kehään pääsyä. Nyt se näkyi siinä, että vauhti hidastui luoksetulon lopussa. Toinen liike oli maahanmeno seuraamisen yhteydessä ja se sujui tuttuun tapaan tosi hienosti. Kolmantena oli seuraaminen ja siinä Muusi raukka ajatteli, että ”jee jee nyt minä osaan” ja kävi muutaman metrin jälkeen itsenäisesti maahan. Kutsuin sen ”sivu” käskyllä takaisin jatkamaan ja loppu olikin sitten meidän parasta seuraamista ikinä! Kontakti ja paikka pysyivät koko matkan eikä kehän vieressä seisoneet ihmiset häirinneet, jee. Neljäntenä liikkeenä kaukokäskyt ja nekin sujuivat hienosti. Viidentenä kapulan pito ja sen Muusi on osannut lähes koko pienen ikänsä. Viimeiseksi vielä hyppy ja sekin sujui mielettömän hyvin.

Kaikenkaikkiaan Muusi teki töitä super hienosti palkattomuudesta ja häiriöistä välittämättä, ihan niinkuin treeneissä. Olen niin ylpeä siitä kun se ei yhtään paineistunut mun jännittämisestä, uudesta paikasta tai siitä, että teki seuraamisessa virheen. Vielä vähän lisää varmuutta ja itseluottamusta, niin hyvä tulee.

Tuloksena ALO1 pisteillä 190,5 ja KP, sija 2/13. 

Paikalla maakaminen 10

Seuraaminen 8,5

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

Luoksetulo 9

Noutoesineen pitäminen 10

Kauko-ohjaus 10

Estehyppy 10

Kokonaisvaikutus 9

Treenattavaa:

-kehään tulon virittely, ensimmäinen liike

-liikkeestä maahanmeno ja seuraaminen kuuntelutreeniä

-häiriötreeniä

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s