Homekoira Muusi

_MG_8775.jpg

Muusin kouluttaminen homekoiraksi on ollut todella opettavaa. Se on viisas koira, joten itse on täytynyt olla todella tarkkana, että vahvistaa vain oikeita asioita. Muusi on nyt päässyt mukaan harjoittelemaan oikeille homekeikoille, jossa se saa Jekun tarkastuksen jälkeen tehdä oman työnsä.

Muusi on siis koulutettu hajuerottelumenetelmällä. Isäni Esa on opettanut minua kouluttamaan Muusia, hänellä itsellään on työkoirana kolmevuotias saksanpaimenkoira Jekku.

Muusi aloitti hajujen maailmaan tutustumisen jo pienenä pentuna. Alkeisharjoittelu koostui ruoan etsimisestä kodin nurkista, tarkoituksena oli alussa vain saada nenä toimimaan. Harjoittelu jatkui ilmaisun opettamisella, joka meillä on maahanmeno. Ilmaisu opetettiin ensin, jonka jälkeen siirryimme yhdistämään ilmaisua ja hajua. Muusi työskenteli pitkään hajuerottelyhyrrällä, jossa toistoja sai tehtyä helposti ja palkitsemistiheys oli suuri.

Pian kun Muusi oli oppinut yhdistämään homeen hajun eri materiaaleissa, ei sekottanut sitä muihin hajuihin ja osasi ilmaista hajun löytäessään, siirryimme etsintäharjoituksiin oikeissa ympäristöissä. Erilaisia homeisia materiaaleja piilotettiin kaikkiin mahdollisiin paikkoihin, mitä vain voi keksiä.

Tällä hetkellä Muusi harjoittelee edelleen tiuhaan homeisten materiaalien löytämistä piiloista ja kuljemme isäni ja Jekun mukana homekeikoilla, joissa kasvatamme osaamistamme sekä molemminpuolista luottamusta. Nyt näyttää selvästi siltä, että Muusi on ymmärtänyt jutun juonen: https://www.youtube.com/watch?v=WT_Ryes1VOA. 

Jos hajuerottelu kiinnostaa ja herää kysymyksiä, aina saa laittaa kommenttia! Voin myös vinkata, että luotettavia homekoiria löytyy tästä osoitteesta: http://www.putkikoira.fi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s